MENU

De Leidse Rembrandt Dagen

Op 11 en 12 juli 2020 worden de Rembrandt Dagen in Leiden georganiseerd. Met behulp van vele vrijwilligers, acteurs, en 17e eeuwse ambachtslieden wordt in de binnenstad een reconstructie gebracht van de Leidse tijd van Rembrandt.

In de aangrenzende gracht Rapenburg wil de organisatie met historische schepen deze dagen luister bijzetten. Zo origineel en sober mogelijk. Dus zonder buitenboordmotor (of althans te verwijderen)  en zonder al te opvallende kleuren. In eerste instantie bedoeld als ‘decorstuk’ aan de kade. Maar  mooier zou zijn als er ook een 17e eeuwse schipper aan boord kan zijn om het scheepje te laten varen.  Met behulp van een vaarboom of roeiend. Misschien zelfs zeilend binnen beperkte ruimte. In dat geval  de schipper bij voorkeur niet brildragend. Eventueel zou voor 17e eeuwse kledij en een brilletje op sterkte gezorgd kunnen worden.

Belangstellenden die op vrijwillige basis zouden willen meewerken, wordt gevraagd op korte termijn  contact op te nemen met Koene Parmentier per mail Schuitjevaart@planet.nl of telefonisch via: 071 5120394

Naar overzicht
(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie