MENU

EOC – Traditionele Schepen Beurs 2017

 

Wanneer:   10-11-12 November

Waar:          Den Helder

Soort Evenement:
Over 2 maanden is het weer zo ver, de tweede EOC- Traditionele Schepenbeurs in Den Helder. De deuren gaan open op 10 November om 10:00 uur. U bent het hele weekend welkom om de beurs en om het terrein te verkennen. Op zondag 12 november sluiten de deuren om 17:00 uur en moet u weer een jaar wachten!

Na de successen van 2016 zetten we door naar een groots evenement met nog meer deelnemers, nog meer inspirerende verhalen en een plek waar iedereen vindt wat hij zoekt op het gebied van traditionele scheepvaart.

Inmiddels zijn er 34 bedrijven aangemeld en komen de aanmeldingen iedere dag nog binnen. We hebben verschillende blikvangers in de haven liggen en op het terrein worden op meerdere plaatsen workshops gegeven in oude ambachten.

EOC Scheepvaartverzekeringen is hoofdsponsor, en zij dragen zorg voor een paar informatieve lezingen tijdens de beurs. 

In samenwerking met TAVE (Traditionele Ambachten Varend Erfgoed) zullen verschillende workshops gegeven worden. Deze workshops lopen uiteen van staaldraad splitsen, tot het ambachtelijk klinken van een stalen romp. TAVE is opgericht om oude ambachten meer onder de aandacht te brengen en kennis hierover door te geven. Kom dus vooral langs om kennis te maken.

Op het vakantieplein kunt u terecht voor lezingen over reizen aan boord van traditionele schpen. Met veel foto en film materiaal krijgt u een eerste indruk van het leven aan boord. Bemaningen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Of om direct uw boeking voor de volgende reis aan te nemen!

Niet alleen op de beursvloer bent u van harte welkom, ook bij de lezingen in het schipperscafe, filmvertoningen in de Medemblikkerloods (naast het beurs gebouw) en aan boord van de schepen in de haven. Uw toegangsbewijs is tevens geldig voor de twee musea op Willemsoord.

Naar overzicht
(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie