MENU

Reünie VBZ 2018

 

Afbeeldingsresultaat voor reunie

 

 

Wanneer:  31 Augustus t/m 2 September 2018

Locatie:  Ling-Kaai ter hoogte van de Spijkse Metaalhandel (Arkelse zijde)

Aanmelden : Vóór 8 Juni 2018 ( antoinveen@ziggo.nl)

 

Beste Schipper en meevarende,

Vandaag maandag 2e Paasdag, nog steeds slecht weer!  Maar het goede weer komt eraan!!
Lekker naar buiten en het Schouwke weer opknappen, voor hopelijk weer een mooi seizoen. Deze brief gaat over het einde van het seizoen en wel de jaarlijkse VBZ-REUNIE.

Afgelopen jaar ben ik op de Reünie geweest in Asperen, we lagen op een mooie locatie en alles was goed geregeld. Maar het meest bijzondere was dat er maar 15 boten waren.
Ook ben ik bij de laatste ledenvergadering geweest. De rode draad was – Het voortbestaan van de VBZ-
We hebben gesproken over oorzaken en oplossingen. Het is allemaal nog niet zo makkelijk….

Eén ding kwam er in ieder geval wel uit, “Stoppen willen we zeker niet, wellicht wat minder evenementen en de dingen die we doen zo doen dat het voor een ieder aantrekkelijk is”.
Wat aantrekkelijk is, is niet voor iedereen hetzelfde. Maar Verenigingsgevoel, Behoud van de Zalmschouw, dat vind een ieder belangrijk. (maar goed om een lang verhaal korter te maken)

Onder voorbehoud wil ik graag de Reünie organiseren. Het is de bedoeling dat we gaan liggen aan de “Linge-Kaai” ter hoogte van (tegenover) de Spijkse Metaalhandel aan de Arkelse zijde.
Rien en ik zijn al bezig met leuke en ook interessante/leerzame dingen. Arkel heeft een historische vereniging. Hier gaan we van alles horen over de historie van Arkel en bovenal over de enige officiële beroepsvisser Henk de Bruin, met een zalmschouw die Arkel heeft gehad. Daarna hopen we naar wijnhandel Ouwekerk te gaan voor een rondleiding met proeverij e.e.a. moeten we nog wel afstemmen.
Voor degene die dan nog zin hebben, kunnen meelopen naar het grote Polder gemaal van Arkel. In vroeger tijden bewoonde Jan de Lange dit gemaal, hij bediende/ onderhield het gemaal, maar bovenal was hij ook visser (met een polderschouw).
Nu woont Bert Dammers op het gemaal, hij heeft zowel Henk de Bruin als Jan de Lange goed gekend. Bert heeft een mooi deel van zijn huis / het gemaal ingericht als museum over de visserij.
Van hieruit lopen we vanaf de sluis de ‘Linge-Kaai’ uit naar onze Schouwkes.
‘s-Avonds gaan we natuurlijk lekker eten. Of dit gezamenlijk is of ieder voor zich is nog onbekend.

Een evenement, een lezing of demonstratie organiseren kost veel tijd én energie. Dit geeft echter niets, wanneer je merkt dat het niet voor niks is geweest.  DUS GEEF JE OP VOOR DE REUNIE 2018 !!

LET OP !!! De VBZ-Reünie houden we sowieso aan de Linge. Maar het omschreven programma gaat alleen door bij minimaal 30 aanmeldingen!!

Graag aanmelden vóór 8 JUNI 2018

Aanmelden per mail :  antoinveen@ziggo.nl

Antoin Veen
Dr. Dreeslaan 342
Tel: 06-20392337

(Ps Het aanmeldformulier is tijdelijk niet beschikbaar, excuses voor het ongemak)

Naar overzicht
(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie