MENU

PR & Publiciteit

Ons beste PR- en promotieapparaat zijn onze enthousiaste leden. Zij onderhouden onder andere de contacten met gerelateerde behoudsorganisaties, musea en evenementencommissies.

Op publieke evenementen weten zij keer op keer een geweldige sfeer te creëren. Naast het presenteren van de historisch uitgedorste boten, worden er door de opvarenden diverse oude ambachten uitgevoerd, zoals fuiken breien, zeilnaaien, touwslaan, smeden en tanen. Voor hen die daarin geïnteresseerd zijn, wordt uitvoerig uitleg gegeven.

Verenigingsblad “de Beun”
De beun wordt 4 maal per jaar in een oplage van 400 stuks gemaakt. Hij wordt bij alle leden, donateurs, adverteerders en behoudsverenigingen thuisbezorgd. Daarnaast wordt op evenementen een deel uitgedeeld aan belangstellenden.

Visie
Het blad voorziet uiteraard in verenigingsnieuws en relevante informatie voor de leden. Daarnaast streeft de redactie ernaar om een geschikte balans te vinden tussen het sociale gezelligheidsaspect en het behoudsaspect.
Zo kan de historisch geïnteresseerde lezer zijn hart ophalen met verschillende verslagen van restauratieprojecten en met vaste rubrieken als ‘Oog voor detail’. Deze rubriek beschrijft per uitgave onder andere specifieke bouwkundige constructies en uitzonderlijke onderdelen van een bepaalde boot.
Het zogenaamde gezelligheidsaspect wordt vertolkt door artikelen in de vorm van verslaggeving van gezamenlijke activiteiten, zalmschouwtochten of –evenementen.

Techniek
De beun wordt uitgevoerd in zwart-wit en gereproduceerd op een digitale lichtdrukmachine.

Adverteren
Adverteerders hebben de keuze uit twee advertentieformaten: een halve pagina of een hele pagina. Wanneer u wilt adverteren in de Beun:

De plaatsingskosten per jaar (4 nummers)zijn:

  • halve pagina :  € 50,-
  • hele pagina :   € 100,-
  • achterpagina :  € 125,-

Kopij
Ingezonden artikelen zijn altijd welkom. De redactie behoudt zich het recht voor om teksten te redigeren.
Het liefst ontvangen wij de artikelen via: pr-publiciteit@zalmschouw.nl

Website
Sinds 2013 heeft de VBZ een vernieuwde website ontwikkeld. Het uitgangspunt was om deze interessant, up-to-date, gebruiksvriendelijk en informatief te maken. Wij vinden dat dit aardig is gelukt, maar uiteraard staan wij altijd open voor feedback. Heeft u ideeën, suggesties of opmerkingen met betrekking tot de website,
mail ons op: website@zalmschouw.nl

Met vriendelijk groet,

Mirjam Hulsdouw

(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie