MENU

Dordt in Stoom

Dordt in Stoom gaat door! – Scheepspost

Wanneer: 20, 21 & 22 mei 2022

Waar: Binnenstad van Dordrecht

Toegang: Gratis (mits aangemeld)

Soort evenement: Eens in de twee jaar draait alles in Dordrecht om ‘Stoom & History’. De Zalmschouwen maken het plaatje compleet.

Programma:
Vrijdagavond start het evenement met een “vlootschouw” de officiële aftrap van het driedaagse evenement. De vlootschouw wordt afgenomen door de sponsors en genodigden aan boord van een serie partyschepen en door het publiek op de kades. De partyschepen varen eerst voorbij de kades en blijven dan op stroom liggen voor het Groothoofd en de Merwekade. Bijzonder: het oorverdovende stoomfluitconcert.  

Zaterdag
De Wolwevershaven die is omgetoverd tot een soort handelskade uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Compleet met oude ambachten en shantykoren. Zodra het donker is, zo ongeveer vanaf tien uur ’s avonds, worden op zaterdagavond de boten en de gevels van de panden aan de Kuipershaven sprookjesachtig verlicht. Een mooi decor voor een romantische wandeling.
Met een dagkaart Stoomrondje Dordt (bij alle vertrekpunten) en je hebt toegang tot alle vervoersmiddelen van het evenement: de stoomtrein, historische bussen, de toegang tot de modelbouwshow aan de Kerkeplaat en je kunt er diverse schepen mee bezichtigen. Wie alles wil zien, is tenminste drie uur onder de pannen.
De Pieter Boele is een varend monument met een interessante historie. Het schip heeft een lengte van bijna 31 meter en een breedte van zes meter en ze werd gebouwd in 1893. Na 119 jaar is de conditie van het schip nog steeds perfect. De Pieter Boele is de enige Rijnschroefstoomboot die nog bestaat. 

Neem een kijkje op de website van Dordt in Stoom door hier te klikken.

Naar overzicht
(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie