MENU

Dordt in Stoom

https://dordtinstoom.nl/

Wanneer: 24, 25 & 26 mei 2024

Waar: Binnenstad van Dordrecht

Toegang: Gratis (mits aangemeld)

Soort evenement: Eens in de twee jaar draait alles in Dordrecht om ‘Stoom & History’. De Zalmschouwen maken het plaatje compleet.

Vrijdag 24 mei:
opening ‘Dordt in Stoom’ met vlootschouw

Vrijdagavond 24 mei wordt weer de Vlootschouw georganiseerd, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom! Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen. Zie ook programma en plattegrond.

Zaterdag 25 en zondag 26 mei:
Stoomevenement Dordt in Stoom

Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!

In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.

Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen in een grote modelbouwshow.

Naar overzicht
(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie