MENU

Huizer Havendag

Havenfestival wordt Huizer Havendag

Op dit moment hebben 15 aan watersport gerelateerde verenigingen en organisaties uit Huizen de handen ineen geslagen om op zaterdag 16 juni onder de naam “Huizer Havendag” te organiseren. Een unieke samenwerking met als doelstelling de inwoners van Huizen en omgeving kennis te laten maken met de Huizer haven en alle watersport gerelateerde activiteiten. De hele organisatie van het evenement rust nu niet allen op de schouders van de Stichting Huizer Botters maar op alle deelnemers. De voorlopige plannen zijn aan de gemeente gepresenteerd en met veel enthousiasme ontvangen. Door het brede draagvlak  is het mogelijk de inwoners van Huizen een zeer breed maritiem aanbod te presenteren. Naast de meer dan 20 botters zal er onder meer s’avonds een havenconcert op een ponton in de oude haven gehouden worden. Daarnaast zullen de vele verenigingen, verspreid over de braderie, de vele bezoekers tonen wat zij te bieden hebben aan sportieve- en recreatieve activiteiten. Naast de botterwerf zullen onder meer de KNRM, de Huizer sportvissersclub, waterscouts , modelbouw club, de duiksport vereniging, en de diverse watersport verenigingen uit Huizen laten zien welke leuke activiteiten zij de bezoekers te bieden hebben. Een aantal shanty koren, palingrokers en leuke kinderspelen zorgen voor een ouderwets gezellige sfeer. Ook zal er op het gooimeer een “Huizer Haringrace” tussen diverse botters uit onder meer Harderwijk, Huizen, Spakenburg en Elburg gehouden worden. De hele dag staat dan ook bol van demonstraties, muziek, spellen en activiteiten voor jong en oud.

Het voetveer komt terug!

Het havenfestival werd in de afgelopen jaren gehouden aan de Havenstraat, gelegen aan één zijde van oude haven van Huizen. Een aantal deelnemers aan de  Huizer Havendag hebben hun thuisbasis aan de Energieweg. Deze is gelegen aan de overzijde van de oude haven waardoor bezoekers een heel stuk extra moeten lopen. De Stichting Huizer Botters heeft dit jaar een tweetal voetveren ter beschikking gekregen om bezoekers, zoals dat ook in de 60-er jaren plaats vond, vanuit de werf gratis over te zetten naar de overkant. Niet alleen leuk voor bezoekers maar geheel passend in de doelstelling van het evenement. En s’ avonds wordt de haven vrijgemaakt voor sloepen en kleine bootjes om vanuit het water het ´Midsummer Huizer Havenconcert` te kunnen zien. Een tweetal orkesten zullen hier op een ponton optreden voor de naar verwachting vele duizenden bezoekers die, vanaf het water en de vaste wal, kunnen genieten van een swingend muziekspektakel. De Huizer Havendag wordt mede mogelijk gemaakt door een belangrijke subsidie vanuit de gemeente. Maar om alles te kunnen realiseren heeft de organisatie ook de hulp nodig van het bedrijfsleven.
Dit geldt met name om ter afsluiting het zomeravond Havenconcert te organiseren. De financiering hiervan is nog niet helemaal rond en er wordt dan ook gezocht naar een bedrijf dat dit concert voor het eerste jaar wil adopteren. Bedrijven die hiervoor belangstelling hebben kunnen zich wenden tot:evenementen@huizerbotters.nl

De voorbereidingen voor de Huizer Havendag zijn nu nog in volle gang en binnenkort zal het gehele programma te zien zijn op een speciale Havendag website. De komende maanden zullen inwoners van Huizen en omliggende gemeenten ook via de media en een speciale Havendag krant op de hoogte gehouden worden van de activiteiten rondom dit evenement waar naar verwachting meer dan 10.000 bezoekers hun opwachting zullen maken.

Informatie over De Huizer Havendag wordt gegeven door 

Emile van Waegeningh

 te bereiken via 06-542440114

Naar overzicht
(c) copyright Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw 2013 | Sitemap | Disclaimer | Realisatie: DORST communicatie